ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σακελλαρίδης: Παρελθόν η Τρόικα όπως την ξέραμε

12:01 - 10 Μαρ 2015 | Οικονομία
Σακελλαρίδης: Παρελθόν η Τρόικα όπως την ξέραμε
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που την γνωρίσαμε, καθώς και η πρακτική να έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας εξουσιοδοτημένα και να μιλούν με τα υπουργεία.

 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλά με τους θεσμούς και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, ενώ οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες, διευκρίνιζοντας επίσης, ότι τα νομοσχέδια που θα συζητιούνται με τους θεσμούς είναι αυτά που αφορούν τα δημοσιονομικά.

Σχετικά με την αντίδραση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ήταν αναμενόμενη μια τέτοια αντίδραση, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση ανταπεξήλθε με απόλυτη αξιοπρέπεια.

Δίεψευσε τα όσα ακούστηκαν χθες για αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών, από τον Γιάννη Δραγασάκη. Ο κ. Σακελλαρίδης είπε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον κ. Βαρουφάκη και ότι η κυβέρνηση τον στηρίζει απολύτως. «Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και με αυτόν θα πορευθούμε» υπογράμμισε, ενώ τόνισε ότι δόθηκε το πράσινο φως στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις επτά πρώτες μεταρρυθμίσεις που έχει καταθέσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.