ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τοματίνια Βελανίδι και αγγουράκια τύπου Κνωσού... θα τρώνε οι "χορτασμένοι" μαθητές;

01:00 - 11 Μαρ 2015 | Οικονομία
Τοματίνια Βελανίδι και αγγουράκια τύπου Κνωσού... θα τρώνε οι "χορτασμένοι" μαθητές;
Αλλαγές αναμένονται στο διεθνή διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με το σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το προϊοντικό μείγμα, στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τοματίνια βελανίδη και αγγουράκια τύπου Κνωσού. 
Είδη τα οποία θεωρούνται πανάκριβα στην αγορά με την (λιανική) τιμή στις ντομάτες να κυμαίνεται στα 3,5 ευρώ το κιλό και στα αγγουράκια να ξεπερνά τα 4,10 ευρώ το κιλό. Το παράθυρο των αλλαγών άνοιξε πρόσφατα κορυφαίος παράγοντας του Υπουργείου, αναγνωρίζοντας τα λάθη που αυτός περιλαμβάνει και θεωρώντας ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα αγαθά εξίσου θρεπτικά και με λιγότερο κόστος.
 
Ωστόσο, οι όποιες αλλαγές που είναι να γίνουν -αν γίνουν;- πρέπει να προχωρήσουν άμεσα καθώς η έναρξη υποβολής προσφορών ξεκινά στις 26-3 και ολοκληρώνεται 1-4. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο παραρτήματα και οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν προσφορά για κάθε ένα χωριστά: 
 
Σύμφωνα με τον διαγωνισμό έτσι όπως αυτός έχει δημοσιευτεί αποτελείται από τα εξής δύο παραρτήματα:
 
Παράρτημα Ι (Αντικείμενο Α) την επιλογή αναδόχου για την υλοποίηση του σχεδίου προώθησης της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία και ειδικότερα στα Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των περιοχών της χώρας όπως αυτά αναφέρονται στο σχετικό υπόδειγμα.

H υλοποίηση του σχεδίου περιλαμβάνει την αγορά, τυποποίηση, συσκευασία, μεταφορά και παράδοση προϊόντων (μήλα, πορτοκάλια, αγγουράκια, τοματίνια και φρουτοσαλάτες σε φυσικό χυμό φρούτου).

Αναλυτικότερα περιλαμβάνει:  την προμήθεια τουλάχιστον 1.035.336 πακέτων προϊόντων των 14 μερίδων (κάθε πακέτο περιλαμβάνει 14 μερίδες ως εξής: 3 πορτοκάλια, 3 μήλα, 3 αγγουράκια τύπου Κνωσού, 2 συσκευασίες τοματίνια βελανίδι τουλάχιστον 200 γραμμάρια έκαστη και 3 φρουτοσαλάτες σε φυσικό χυμό φρούτων). Προϋπολογισθείσα αξία: 3.157.541,75 ευρώ χωρίς ΦΠΑ (ήτοι 1.035.336 πακέτα Χ 3,04975 ευρώ προϋπολογισθείσα τιμή / πακέτο περίπου.)  τη μεταφορά και την παράδοση των προϊόντων στα σχολεία, με προϋπολογισθείσα αξία κατά ανώτατο όριο 94.726,25 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.  την προμήθεια και παράδοση των μέτρων επικοινωνίας ήτοι μία αφίσα για κάθε σχολείο και από 53 ένα τετράδιο για κάθε μαθητή με προϋπολογισθείσα αξία 157.180,00ευρώ χωρίς ΦΠΑ. 
 
Παράρτημα ΙΙ την επιλογή αναδόχου για την υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων. Τα συνοδευτικά μέτρα περιλαμβάνουν την προμήθεια και παράδοση εκπαιδευτικού υλικού που προωθεί την κατανάλωση οπωροκηπευτικών, προϋπολογισθείσας αξίας 471.540,00€ χωρίς ΦΠΑ.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνει:  την προμήθεια 258.834 χάρτινων φακέλων (κάθε φάκελος περιλαμβάνει 2 σουπλά, 1 παιχνίδι τύπου παζλ, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές Υπόδειγμα 4β)  τη μεταφορά και παράδοση αυτών στα σχολεία. Το πλήθος των δικαιούχων μαθητών, για το έτος 2014-2015, ανέρχεται σε 258.834
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Τελευταία τροποποίηση στις 23:01 - 10 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.