ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε. Παναρίτη: Οι σκληροί, οι τραπεζικοί και οι γραφειοκράτες της διαπραγμάτευσης

23:24 - 12 Μαρ 2015 | Οικονομία
Ε. Παναρίτη: Οι σκληροί, οι τραπεζικοί και οι γραφειοκράτες της διαπραγμάτευσης
Ποιοι είναι οι άνθρωποι που εκπροσωπούν τους θεσμούς στις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση; Απάντηση στην ερώτηση έδωσε η καθόλα αρμόδια σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Ελενα Παναρίτη, που συμμετέχει στις συζητήσεις, περιγράφοντας γλαφυρά τη στάση τους στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την κ. Παναρίτη, πρόκειται για ένα συνονθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών, που ξεχωρίζουν από τη στάση τους κτά την ώρα της διαπραγμάτευσης, από το θεσμό που εκπροσωπούν.

 
Σύμφωνα με τη σύμβουλο: 

  • οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι οι πλέον «σκληροί» και αμετακίνητοι, «στρατιωτικοποιημένοι», καθώς ξέρουν πολύ καλά τι ζητούν και επιμένουν έως ότου το πάρουν. 

  • οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λειτουργούν ως τραπεζικοί υπάλληλοι και τέλος 

  • οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι οι γραφειοκράτες της διαπραγμάτευσης που έχουν στόχο την έκδοση των προϋπολογισμών για τα δάνεια που έχουν να δώσουν.


Πολλές φορές η συμπεριφορά των εκπροσώπων των Θεσμών είναι απαξιωτική είπε ακόμα η κυρία Παναρίτη, σημειώνοντας πως ίσως αυτό να οφείλεται στις πρώτες μέρες της διαπραγμάτευσης, το 2010, όταν οι τεχνοκράτες έβρισκαν τους Έλληνες «αδιάβαστους», κι αυτό είναι κάτι που δεν έχουν ξεχάσει ακόμα.


Τέλος, η κυρία Παναρίτη, προέβλεψε ότι το πλεόνασμα θα κλείσει τελικά το  0,6%, αντί του 1,5%, επισημαίνοντας πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αναφέροντας ως παράδειγμα τις «κραυγαλέες» περιπτώσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:24 - 13 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.