ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γλέζος: Όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση, να καταπιούν τη γλώσσα τους

16:30 - 13 Μαρ 2015 | Οικονομία
Γλέζος: Όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση, να καταπιούν τη γλώσσα τους
Τη στήριξή του στην κυβέρνηση επιβεβαίωσε,  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, μετά από συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι  όσοι λένε ότι είμαι απέναντί της «να καταπιούν τη γλώσσα τους».

Αν και παραδέχθηκε ότι σε ορισμένα σημεία υπάρχει διαφορά απόψεων, εκτίμησε ότι οι όποιες διαφορές θα λυθούν και ξεκαθάρισε: «Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα».


Ο κ. Γλέζος ταυτόχρονα εξέφρασε την  εμπιστοσύνη του στην «κυβέρνηση του λαού» και στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ταυτοποιείται με την ιστορία».


Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς τόνισε ότι κατά τη συνάντηση δεν τέθηκε το ζήτημα  των γερμανικών αποζημιώσεων, λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην ώρα του. Σχολίασε μόνο ότι το θέμα «αντιμετωπίζεται από μερικούς ως άλλοθι απέναντι σε άλλα ζητήματα».

 

Αλ. Τσίπρας: Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της κοινωνίας


Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι είχαν μια ουσιαστική και από καρδιάς συζήτηση και πρόσθεσε ότι ο κ. Γλέζος δεν είναι απλώς ένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα σύμβολο αγώνων του ελληνικού λαού.


Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο», αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να ανταποκριθεί  στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη λαϊκή εντολή, αλλά και στον όρκο που έχει δώσει  να τιμήσει τους αγώνες και να ξαναδώσει στην πατρίδα, λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και προκοπή.


Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές του με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αντίστοιχα και πρόσθεσε ότι «σήμερα ήταν μια θετική μέρα».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 15 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.