ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΑΝ: Παρουσίαση των ενεργειακών πολιτικών των χωρών της ΔΟΕ

17:42 - 29 Νοε 2006 | Οικονομία
Ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας τα δύο τελευταία χρόνια, εμφανίστηκε ο κ. Claude Mandil, εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ), στη σημερινή στην παρουσίαση της έκδοσης «Οι Ενεργειακές Πολιτικές των χωρών του ΔΟΕ: Ελλάδα 2006», που αποτελεί εις βάθος ανάλυση της ενεργειακής πολιτικής των χωρών-μελών και πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δ. Σιούφας τόνισε στην ομιλία του ότι η κυβέρνηση στοχεύει να έχουμε μέχρι το 2010, στον τομέα του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου, ώριμες αγορές, με τον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχει ενεργά και να αναπτύσσει ισχυρό ρόλο, ενώ προσβλέπει επίσης στην ολοκλήρωση των διεθνών ενεργειακών διασυνδέσεων, ώστε να ενισχυθεί η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος ο υπουργός Ανάπτυξης διατύπωσε την ανάγκη για μια ριζική και ραγδαία μεταβολή του ενεργειακού ισοζυγίου, με τον υπερτετραπλασιασμό σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα των συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.