ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΑΝ: Ο υφυπουργός για τις νέες επενδύσεις της «Παπαστράτος»

17:55 - 29 Νοε 2006 | Οικονομία
Με αφορμή την απόφαση της εταιρείας «Παπαστράτος» να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέου εργοστασίου στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τ. Νεράτζης τόνισε ότι τέτοιες επιλογές, δεν γίνονται τυχαία, αλλά, σαφώς σχετίζονται και με το «επενδυτικό κλίμα» της χώρας.

Ο κ. Νεράτζης παραβρέθηκε σήμερα σε παρουσίαση ιστορικού λευκώματος με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών λειτουργίας της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», όπου δήλωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που να εγγυώνται ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον.

Επίσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον νέο επενδυτικό νόμο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2007., και στον οποίο προβλέπονται σημαντικά κίνητρα για νέες επενδύσεις, με έμφαση στις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις και την περιφερειακή σύγκλιση.

Ειδικότερα, τα ανώτατα όρια των ενισχύσεων ξεκινούν από το 30% του ύψους του επενδυτικού σχεδίου και φθάνουν έως το 60%, ενώ παράλληλα, έχει γίνει εναρμόνιση με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις περιφερειακού χαρακτήρα ενισχύσεις.

Η ενίσχυση της εισαγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομιών, η προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελούν προτεραιότητες και του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.