ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιπρόεδρος της FESE ο κ. Σπ. Καπράλος

18:35 - 29 Νοε 2006 | Οικονομία
Αντιπρόεδρος της Ενωσης των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE) εξελέγη ομόφωνα σήμερα ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κύριος Σπύρος Καπράλος.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της FESE που γίνεται σήμερα στη Φρανκφούρτη.

Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση, αποφασίσθηκε επίσης η εκλογή του Jukka Ruuska, Προέδρου του HEX Group, ως Προέδρου της Ένωσης. Και τα δύο νεοεκλεγμένα στελέχη αναλαμβάνουν καθήκοντα σήμερα, 29 Νοεμβρίου 2006.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της FESE αποτελείται, εκτός από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της FESE, τον Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας (Working Committee) κ. Ramon Adarraga (Bolsa de Madrid), τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής (Budget and Audit Committee) κ. Tom Healy (Irish Stock Exchange) καθώς και 6 μέλη, τους Massimo Capuano (Borsa Italiana), Adam Kinsley (London Stock Exchange), Olivier Lefebvre (Euronext), Stefan Mai (Deutsche Boerse), Diarmuid O’Hegarty (London Metal Exchange), Marko Simoneti (Ljubljana Stock Exchange).

Ο κ. Καπράλος, μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος για τη σημερινή εκλογή μου ως αντιπρόεδρος της FESE, ειδικά γιατί πραγματοποιείται σε μία περίοδο που διαδραματίζονται πολλές αλλαγές στο χώρο των Ευρωπαϊκών Κεφαλαιαγορών, με καινούργιες χώρες να εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και νέες αγορές να ενσωματώνονται με γρήγορους ρυθμούς στο νέο περιβάλλον. Από την πλευρά μου, ανυπομονώ να συνεχίσω την πολύ σημαντική δουλειά που έχει γίνει ήδη στη FESE, προκειμένου να προαχθεί ένα εναρμονισμένο περιβάλλον και να ελαχιστοποιηθούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν στην πορεία προς την ενοποίηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.