ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύρωση της συμφωνίας FACTA από την Πολωνική Βουλή

22:35 - 23 Μαρ 2015 | Οικονομία
Κύρωση της συμφωνίας FACTA από την Πολωνική Βουλή
Κυρώθηκε από την Πολωνική Βουλή η συμφωνία ‘’FACTA’’, μέσω της οποίας προβλέπεται η ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών μεταξύ Πολωνίας και ΗΠΑ.

Όπως είναι γνωστό ο αμερικανικός Νόμος ‘’FACTA-Foreign Account Tax Compliance Act’’, ο οποίος ισχύει από το 2010, στόχο έχει την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από Αμερικανούς πολίτες που έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό, καθώς οι αμερικανικές φορολογικές αρχές  μπορούν μέσω της υπογραφής της συμφωνίας με τρίτες χώρες να αντλήσουν πληροφορίες για Αμερικανούς πολίτες οι οποίες διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό.

Παράλληλα μέσω της αρχής αμοιβαιότητας της Συμφωνίας και οι Πολωνικές Φορολογικές Αρχές, μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για Πολωνούς πολίτες που διατηρούν λογαριασμούς ή κατέχουν περιουσία στις ΗΠΑ.


Η συμφωνία μεταξύ Πολωνικών και Αμερικανικών Φορολογικών Αρχών, είχε υπογραφεί τον Οκτώβριο του 2014 και ανέμενε την επικύρωσή της από την Πολωνική Βουλή. Μέσα στα πλαίσια της ανωτέρω συμφωνίας προβλέπεται η συγκέντρωση των σχετικών στοιχείων από τα εδώ χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (Τράπεζες, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί, Επενδυτικά Funds), η αποστολή τους στο Πολωνικό Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια η διαβίβασή τους στις Αμερικανικές Φορολογικές Αρχές (IRS)- και αντίστροφα-.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:33 - 23 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.