ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Κατεπείγουσα εξέταση για το 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ - Αύριο το EWG

15:54 - 24 Μαρ 2015 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Κατεπείγουσα εξέταση για το 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ - Αύριο το EWG
Την κατεπείγουσα εξέταση του ελληνικού αιτήματος για 1,2 δισ. ευρώ που εκ παραδρομής στάλθηκε στον Προσωρινό Μηχανισμό Διάσωσης απ' το ΤΧΣ ζητά ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με επιστολή του προς τον EFSF και τον επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα πρακτορεία Bloomberg και ΜΝΙ, ο πρόεδρος του Eurogroup έδωσε εντολή να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG.

 

Όπως προβλέπει η διαδικασία, ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) πρέπει να κάνει το ανάλογο αίτημα-γνωμοδότηση στον EFSF, ενώ την τελική απόφαση θα πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, το ΤΧΣ είχε χρησιμοποιήσει τα μετρητά (1,2 δισ. ευρώ από τα 1,5 δισ. ευρώ) και στη συνέχεια τα ομόλογα του EFSF. Οπότε τα ομόλογα που έπρεπε να επιστραφούν θα μπορούσαν να είναι λιγότερα κατά 1,2 δισ. ευρώ.

 

Ωστόσο, αρμόδια στελέχη τηρούν στάση συγκρατημένης αισιοδοξίας, καθώς εκτιμούν ότι η επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας.

 

Αύριο συνεδριάζει το Eurogroup Working Group

 

Αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, το Eurogroup Working Group, μέσω τηλεδιάσκεψης και αντικείμενο το αίτημα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

 

Μάλιστα, οι ίδιες κοινοτικές πηγές σημείωναν ότι για να εγκριθεί το αίτημα του ΤΧΣ, χρειάζεται ομοφωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:28 - 24 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.