ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολυεθνική απειλεί με κατασχέσεις ιατρικών μηχανημάτων;

01:00 - 26 Μαρ 2015 | Οικονομία
Πολυεθνική απειλεί με κατασχέσεις ιατρικών μηχανημάτων;
Σε επικίνδυνα μονοπάτια κινείται ο κλάδος της ιδιωτικής υγείας, καθώς όπως μας λένε εκπρόσωποί του η κατάσταση είναι τόσο τραγική που τα λόγια δεν είναι αρκετά. Τονίζουν ότι πλέον εδώ και αρκετό καιρό τρίζουν τα θεμέλιά του κλάδου αναφερόμενοι σε περιπτώσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίες ενώ τόσα χρόνια τον στηρίζουν με μεγάλες επενδύσεις σήμερα απειλούνται με κατασχέσεις των μηχανημάτων τους.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η πορεία μεγάλου ομίλου κρέμεται από μία κλωστή, καθώς πολυεθνική έχει εναντίον του απαιτήσεις που αγγίζουν και τα 10 εκατ ευρώ και αφορούν την συντήρηση των μηχανημάτων που έχουν αποκτηθεί από αυτήν. Οπως λένε οι ίδιες πηγές η συγκεκριμένη πολυεθνική είναι και η κύρια υπεύθυνη των πολλαπλών λουκέτων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια είτε σε διαγνωστικά κέντρα είτε σε ιδιωτικές κλινικές, καθώς τους κατάσχεσε τα ιατρικά μηχανήματα λόγω των συσσωρευμένων οφειλών που είχαν απέναντί της. Σημειώνεται ότι ένα ιατρικό μηχάνημα κοστίζει μια περιουσία, καθώς η επένδυση μπορεί να φθάσει και τις 800.000 ευρώ. 
 
Ιδιαίτερα δε στην περίπτωση του προαναφερόμενου ομίλου, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, οι πιέσεις της πολυεθνικής είναι πλέον ασφυκτικές και μάλιστα όπως λέγεται -χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται- έχει υποβάλλει πρόταση στον όμιλο αντί της οφειλής να αποκτήσει ως αντίκρυσμα μετοχές του. 
 
Τα παραπάνω περιστατικά, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, αποτυπώνει περίτρανα το στενωπό που βρίσκεται σήμερα ο κλάδος της ιδιωτικής περίθαλψης στην Ελλάδα ο οποίος απειλείται με ολοκληρωτική καταστροφή. Kάτι που δεν φαίνεται να αλλάζει, όπως προκύπτει και από την προ ημερών συνάντηση εκπροσώπων των ιδιωτικών κλινικών με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με την τελευταία να αρνείται λόγω τρόικας την κατάργηση των μνημονιακών νόμων Claw back και rebate, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2015 θα είναι σημαντικά χαμηλότερος από αυτόν του 2014 με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να αλλάξει "τον προϋπολογισμό που βρήκε από τον προκάτοχό του"   .


Οπως μάθαμε στα θέματα της συνάντησης ήταν και η εξόφληση των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών με την ηγεσία του Υπουργείου να ενημερώνει ότι όσες κλινικές δεν τις πληρώσουν μέχρι 31 Μαρτίου δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ.

 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Τελευταία τροποποίηση στις 21:44 - 25 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.