ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελβετική αρωγή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

17:07 - 26 Μαρ 2015 | Οικονομία
Ελβετική αρωγή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Την αρωγή του σε τεχνικό επίπεδο,  για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής παρείχε ο Ελβετός υφυπουργός Οικονομικών Ζακ ντε Βάτερβιλ, σε σύσκεψη, με τους υπουργούς Επικρατείας, Νίκο Παππά και Παναγιώτη Νικολούδη, ενώ  το παρών έδωσαν κάποια στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο Ελβετός υφυπουργός μετά τη συνάντηση παρέπεμψε στην συμφωνία που έχει συναφθεί μεταξύ Ελβετίας και ΕΕ, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί την επόμενη διετία και θα έχει ως βάση την ανταλλαγή στοιχείων, μεταξύ των κρατών, για να εντοπίζονται οι φοροφυγάδες διεθνώς.


Κατά τη σύσκεψη παρείχε στοιχεία τεχνογνωσίας, βασισμένα στην εμπειρία της Ελβετίας με γειτονικές της χώρες.


«Τα εργαλεία υπάρχουν, θα συναντηθούμε ξανά σύντομα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ελβετός υφυπουργός Οικονομικών.


Το Μαξίμου για τη συνάντηση


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές
, στη συνάντηση καταγράφηκε η ανάγκη επανεκκίνησης της συνεργασίας μεταξύ των ελβετικών και των ελληνικών αρχών για θέματα φορολογίας κι ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων ελλήνων πολιτών στην Ελβετία και αποφασίστηκε η υλοποίηση μιας συμφωνίας – οδικού χάρτη ως προς τα ζητήματα αυτά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι οι ελβετικές αρχές εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία.


Όπως τονίζουν από την προηγούμενη κυβέρνηση υποβλήθηκαν, μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος.


Τέλος, οι ει εκπρόσωποι των δύο χωρών εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να μην χαθεί άλλος χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές προκειμένου ώστε να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών, ενώ  αναμένεται να οριστεί και νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:34 - 26 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.