ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολυετείς ποινές για τα επιδόματα "μαϊμού" στο ΙΚΑ Καλλιθέας

22:42 - 26 Μαρ 2015 | Οικονομία
Πολυετείς ποινές για τα επιδόματα "μαϊμού" στο ΙΚΑ Καλλιθέας
Βαριές ποινές επιφύλασσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους πέντε κατηγορούμενους για την απάτη ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ με τα «μαϊμού» επιδόματα από το ΙΚΑ Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα:

  • η Ελένη Μπουραζάνη καταδικάστηκε σε 37 χρόνια κάθειρξη και 150.000 ευρώ χρηματική ποινή,

  • η Χριστίνα Πατεράκη σε 31 χρόνια και 150.000 ευρώ,

  • η Χρυσούλα Φέρρα σε 33 χρόνια και 120.000 ευρώ,

  • η Μυρσίνη Θωμάκου σε 33 χρόνια και 120.000 ευρώ,

  • η Χριστίνα Σουρίδη σε 38 χρόνια και 150.000 ευρώ.


Όλες οι κατηγορούμενες θα εκτίσουν 25 χρόνια στη φυλακή, η οποία είναι η ανώτατη που προβλέπεται, ενώ από τις πέντε οι τέσσερις καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στις φυλακές καθώς το δικαστήριο δεν τους έδωσε αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την έφεση.


Αναστολή δόθηκε μόνο στη Χρυσούλα Φέρρα η οποία είναι μητέρα δυο παιδιών ηλικίας 5 ετών.

Ακόμα ένας κατηγορούμενος, ο Κωνσταντίνος Καραϊσκος καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση και 60.000 ευρώ χρηματική αποζημίωση, με το δικαίωμα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του έως την έφεση.


Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της ψευδής βεβαίωσης σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.


Με την απόφαση του δικαστηρίου διατάχθηκε και η δήμευση των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κατοχή των καταδικασθέντων και είχαν κατασχεθεί στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ακίνητα, αυτοκίνητα, πολύτιμα αντικείμενα και ένα εκατ. ευρώ που βρέθηκε σε μετρητά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2003 έως το 2012, οπότε και αποκαλύφθηκε το κύκλωμα. Οι εμπλεκόμενοι χορηγούσαν σε συγγενείς και φίλους επιδόματα και παροχές που δεν δικαιούνταν, αλλά και ασφαλιστικές ενημερότητες ακόμη και σε πρόσωπα που δεν είχαν εργαστεί ούτε μία ημέρα, αλλά και σε ασφαλισμένους άλλων ΙΚΑ.

Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο υπαλλήλου του πληροφοριακού συστήματος του ιδρύματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.