ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και με την άδεια του ΣτΕ η ανέγερση της "Άγιας Σοφιάς"

21:53 - 27 Μαρ 2015 | Οικονομία
Και με την άδεια του ΣτΕ η ανέγερση της "Άγιας Σοφιάς"
Απόφαση  ορόσημο για την κατασκευή του νέου Γηπέδου της ΑΕΚ, αποτελεί, η απόρριψη από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, των  προσφυγών που είχαν καταθέσει ο Δήμος της  Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και κάτοικοι της περιοχής.
 Έτσι τα έργα για την «Άγια Σοφιά», όπως θέλει να ονομάσει το γήπεδο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης, μπορούν πλέον να ξεκινήσουν ανεπιφύλακτα, αν βεβαίως λυθεί και το πρόβλημα χρηματοδότησης.
 
Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με την προσφυγή του  το ΣτΕ, ζητούσε  την ακύρωση της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας».
 
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων, είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ωστόσο, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε ομόφωνα τις προσφυγές  και έδωσε την άδεια να προχωρήσουν κανονικά τα έργα για την κατασκευή  του γηπέδου.
 
Μετά την απόφαση του ΣτΕ, που είναι οριστική η  ΑΕΚ μπορεί να προχωρήσει  τις διαδικασίες για την έκδοση της  άδειας οικοδόμησης  και αφού την εξασφαλίσει τότε να ξεκινήσει  την ανέγερση του γηπέδου.
Τελευταία τροποποίηση στις 23:11 - 27 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.