ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΤτΕ απαντά σε καταγγελία του ΣΑΤΕ: Εκτελούνται όλες οι εντολές πληρωμών

17:12 - 02 Απρ 2015 | Οικονομία
Η ΤτΕ απαντά σε καταγγελία του ΣΑΤΕ: Εκτελούνται όλες οι εντολές πληρωμών
Όλες οι εντολές πληρωμών εκτελούνται κανονικά, αποκλειστικά σύμφωνα με τη ροή που καθορίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, απαντά η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) σε καταγγελία που έκανε χτες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ).

Πιο αναλυτικά, η καταγγελία του ΣΑΤΕ ανέφερε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να εκτελέσει πληρωμές που έχουν εγκριθεί από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

 

Με ανακοίνωσή της, λοιπόν, η ΤτΕ απάντησε ότι σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, εκταμιεύθηκαν αρκετά μεγάλα ποσά που αφορούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ). Τονίζει επίσης ότι ο όγκος των συναλλαγών είναι μεγάλος και ότι αυξήθηκε αρκετά τον τελευταίο καιρό.

 

«Οι υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διακανονίζουν όλες τις εντολές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τη σειρά των εισερχόμενων εντολών», προσθέτει η ΤτΕ.

 

Η καταγγελία του ΣΑΤΕ

Στην καταγγελία του ο ΣΑΤΕ υποστήριζε ότι, παρότι έχει στα χέρια του απόφαση του Γιώργου Σταθάκη με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2015, η οποία αφορά στην πληρωμή 262.020.584,91 ευρώ σε συνολικά 59 έργα, οι πληρωμές δεν εκτελούνται, σύμφωνα με μέλη του Συνδέσμου, τα οποία επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, δίχως να λάβουν περαιτέρω διευκρινίσεις.

 

Μεταξύ των έργων που αφορούν οι συγκεκριμένες πληρωμές περιλαμβάνονται έργα της Εγνατίας Οδού, επαρχιακά οδικά έργα (π.χ. σε Κρήτη, Ρόδο, Μεσσηνία, Μυτιλήνη, Κεντρική Ελλάδα), έργα σε λιμάνια (Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Μύκονο, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ικαρία), σχολεία (Παλλήνη, Καλλιθέα) και αρκετά άλλα.

 

Ο ΣΑΤΕ έκανε λόγο για άμεσο κίνδυνο μη καταβολής του Δώρου Πάσχα και του μισθού στους εργαζόμενους στα έργα καθώς και για «πάγωμα» πληρωμών προς προμηθευτές και υπεργολάβους.

 

Με επιστολή τους παράλληλα, προς τον Γιώργο Σταθάκη, οι τεχνικές εταιρείες υπογράμμισαν ότι εάν συνεχιστεί η άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδος να καταβάλει τα εγκεκριμένα ποσά και τις επόμενες ημέρες, τότε οι εργοληπτικές επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν σε «διακοπή των εργασιών και εν συνεχεία διάλυση των συμβάσεών τους, με υπαιτιότητα του Δημοσίου».

 

Διαβάστε σχετικά: Αρνείται η ΤτΕ να εκτελέσει πληρωμές που ενέκρινε ο Σταθάκης;

Τελευταία τροποποίηση στις 17:18 - 02 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.