ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Οι ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις διαρκώς βελτιώνονται

17:40 - 02 Απρ 2015 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Οι ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις διαρκώς βελτιώνονται
Για διαρκή βελτίωση στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος που πρέπει να καλυφθεί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη, επιβεβαίωσε ότι οι Ευρωπαίοι έλαβαν τη νέα λίστα της ελληνικής κυβέρνησης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι ελληνικές αρχές κατέθεσαν πράγματι πρόσθετες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, αλλά έχουμε δρόμο να διανύσουμε ακόμη».

«Διαρκώς βελτιώνεται» ανέφερε ο Ντέισελμπλουμ υπογραμμίζοντας ότι δίνονται περισσότερες προτάσεις που είναι όλο και πιο λεπτομερείς. «Για κάποια σημεία σίγουρα θα υπάρξει συμφωνία» πρόσθεσε.

«Πρέπει να βρεθεί ένα καλό πακέτο το οποίο θα μπορεί επίσης να εφαρμοστεί μέσα στο τετράμηνο. Το ρολόι συνεχίζει να μετρά αντίστροφα. Εύχομαι σύντομα να συμφωνήσουν στα βασικά ζητήματα, έτσι ώστε να έρθουν προς συζήτηση στο Eurogroup» είπε.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο, δεν αναμένεται συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα.

«Εκτιμώ ότι απαιτείται ακόμη χρόνος. Ελπίζω και εύχομαι η ελληνική πλευρά να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, με αποτέλεσμα σύντομα όλα να "τρέξουν" πιο γρήγορα», κατέληξε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Στις 8-9 Απρλίου συνεδριάζει το Euro Working Group

Το απόγευμα της 8ης Απριλίου και το πρωί της 9ης Απριλίου θα συνεδριάσει το Euro Working Group, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Γερμανίας στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο χρόνος εξαντλείται σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της Ελλάδας για να επιτύχει την εκταμίευση νέων δόσεων του δανείου της.

Το Euro Working Group, στο οποίο συμμετέχουν συνήθως οι υφυπουργοί Οικονομικών, προετοιμάζει τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που είναι σε θέση να αποφασίσουν την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα.

Η αντιπροσωπεία της Γερμανίας απέφυγε να αναφέρει ρητώς ότι το θέμα που θα συζητηθεί το EWG θα είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:32 - 03 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.