ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φως στο τούνελ της διαπραγμάτευσης βλέπει το Spiegel

21:27 - 03 Απρ 2015 | Οικονομία
Φως στο τούνελ της διαπραγμάτευσης βλέπει το Spiegel
Βάσιμες ελπίδες ότι η νέα λίστα που απέστειλε η κυβέρνηση στους θεσμούς, θα μπορέσει να αποτελέσει βάση συμφωνίας, βλέπει το Der Spiegel.
Αφήνοντας το κλίμα απαισιοδοξίας, που επικρατούσε στην αρθρογραφία του τις τελευταίες ημέρες, το γερμανικό περιοδικό, τονίζει ότι στους κύκλους των Θεσμών, επικρατεί αισιοδοξία για συμφωνία με την Αθήνα, καθώς η λίστα μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης είναι «σαφώς βελτιωμένη», κοστολογημένη και συγκεκριμένη. 
 
Μετά το χάος, τα πράγματα θα μπορούσαν μόνο να γίνουν καλύτερα, σχολιάζει το ρεπορτάζ, που αναφέρει ότι στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group το κείμενο των 26 σελίδων με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση , «έκανε την ελπίδα για συμφωνία να ξαναφανεί». 
 
Η εν λόγω λίστα είναι ενθαρρυντική, τονίζει το Der Spiegel, αν και όπως υπογραμμίζει ακόμα δεν  είναι ξεκάθαρο το πως η Ελλάδα θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.
 
Ωστόσο όπως σημειώνει σε κάποια άλλα σημεία είναι πρόδηλη η βούληση της κυβέρνησης  να «σπάσει τα ταμπού», φέρνοντας για παράδειγμα αυτό της ελεύθερης πρόσβασης – των αρμόδιων δημοσίων οργάνων – στους τραπεζικούς λογαριασμούς φοροφυγάδων.
 
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, αν και πολλοί από τους πιστωτές της Ελλάδας εξέφραζαν μέχρι την δυσαρέσκεια τους,  από την προσπάθεια της χώρας, εν τούτοις μετά τη λίστα Βαρουφάκη, φέρονται να δηλώνουν πως «τώρα τα πράγματα δείχνουν καλύτερα». 
 
«Αν και οι προβλέψεις για την ανάπτυξη φαίνονται μη ρεαλιστικές, τουλάχιστον τώρα ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων υπάρχει και μπορεί να αναγνωρισθεί» τονίζει το  Der Spiegel  και επικαλούμενο εκπρόσωπο των Θεσμών, σημειώνει ότι «υπάρχει πρόοδος» αν και όπως προσθέτει «χρειάζεται ακόμα να διανύσουμε πολύ δρόμο». 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.