ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: Ναι σε ρήξη, αν το θελήσουν πρώτοι

13:05 - 05 Απρ 2015 | Οικονομία
Καμμένος: Ναι σε ρήξη, αν το θελήσουν πρώτοι
Ακόμα και αν οι εταίροι επιμείνουν σε επώδυνα μέτρα, η κυβέρνηση θα κρατήσει σθεναρή στάση, ξεκαθαρίζει ο ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να περικοπούν μισθοί και συντάξεις για να πληρώσει η κυβέρνηση δόσεις προς τους δανειστές.

Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για ρήξη, ο κ. Καμμένος τονίζει χαρακτηριστικά: «Συμφωνία από τη στιγμή που βρισκόμαστε μέσα στο πλαίσιο των εντολών που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό στις εκλογές. Ρήξη από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι "θεσμοί" ή, για παράδειγμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσουν ότι θέλουν τη ρήξη».

Επίσης, τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ κλείνει και το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, εξαπολύωντας παράλληλα επίθεση εναντίων Σαμαρά και Βενιζέλου λέγοντας ότι «αποτελούν παρελθόν», καθώς «και οι δύο απέδειξαν ότι δεν είναι ικανοί να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση».

Σχετικά με την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, ο κ. Καμμένος αφήνει ανοιχτό να εξεταστούν και τα «περίφημα swaps του κ. Σημίτη», όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να διερευνήσουμε την περίοδο Καραμανλή, διότι ο Καραμανλής δεν παρέδωσε τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης και στους δανειστές».

Τέλος, δηλώνει ότι, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα επιστραφούν άμεσα στους ένστολους οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ το θέμα των αναδρομικών θα προχωρήσει αργότερα και με δόσεις.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:21 - 05 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.