ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα έτοιμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

18:22 - 08 Απρ 2015 | Οικονομία
Όλα έτοιμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Την έναρξη της  διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων, σηματοδοτεί η  απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, για τον  τύπο της δήλωσης φορολογίας, καθώς και των  λοιπών εντύπων που συνυποβάλλονται με αυτή (έντυπο Ε2-αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας και έντυπο Ε3-κατάσταση  οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Η υποβολή όλων των δηλώσεων και εντύπων φορολογίας εισοδήματος θα γίνει υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες taxisnet. Με νεότερη ανακοίνωσή του, η ΓΓΔΕ, αναμένεται να ορίσει και το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής.

Τα λοιπά δικαιολογητικά, όπως προβλέπονται κατά περίπτωση, δεν συνυποβάλλονται αλλά φυλάσσονται για τον έλεγχο.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε χειρόγραφη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης είναι η 30η Ιουνίου, ενώ η πρώτη δόση φόρου καταβάλλεται μέχρι τις 31/07/2015, η δεύτερη δόση μέχρι τις 30/09/2015 και η τρίτη δόση μέχρι τις 30/11/2015 ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.