ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΜΕΧΑ: Ζητά διαβούλευση για την τιμολογιακή πολιτική

18:11 - 30 Νοε 2006 | Οικονομία
Διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς ζητά ο ΣΜΕΧΑ από την ΕΧΑΕ προκειμένου να προσδιοριστεί η νέα τιμολογιακή πολιτική της.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση του ΣΜΕΧΑ αναφέρεται ότι αύριο Παρασκευή και σε αιφνιδιαστική έκτακτη συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΧΑΕ επιχειρεί να αλλάξει τη τιμολογιακή πολιτική του Χρηματιστηρίου Αθηνών χωρίς καμία διαβούλευση με τον ΣΜΕΧΑ, δηλαδή με τα ίδια του τα μέλη.

Ενέργεια, που έρχεται σε αντίθεση με το κοινοτικό κεκτημένο περί διαβούλευσης και σε βάρος των 1.200.000 επενδυτών–πελατών μας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας θα υιοθετηθούν νέες χρεώσεις στις ΑΧΕΠΕΥ και στους επενδυτές. Επίσης, είναι σε αντίθεση και με την κυβερνητική πολιτική, που προσανατολίζεται σε μείωση της σχετικής φορολογίας με σκοπό να καταστήσει το ελληνικό Χρηματιστήριο ελκυστικότερο.

Η εισαγωγή νέων χρεώσεων για τα μέλη του Χ.Α. και τους επενδυτές υπό το πρόσχημα των δήθεν μειώσεων του κόστους συναλλαγών, που σχεδιάζεται από τη Διοίκηση της ΕΧΑΕ, έχει ως στόχο τη διεύρυνση των σταθερών εσόδων της ΕΧΑΕ (μιας εταιρίας με μονοπωλιακή θέση στην αγορά) σε βάρος των πολυάριθμων χαρτοφυλακίων των ιδιωτών επενδυτών και των χρηματιστηριακών εταιριών.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τις τελευταίες πρέπει να επισημανθεί ότι διαχρονικά έχουν μειώσει, λόγω του εντονότατου ανταγωνισμού, σε οριακά επίπεδα τις χρεώσεις τους προς τους επενδυτές, γεγονός που οδήγησε αφενός στη συρρίκνωση του κλάδου τα τελευταία χρόνια, αφετέρου στην εξαιρετικά χαμηλή απόδοση των ιδίων κεφαλαίων των εναπομενουσών χρηματιστηριακών εταιριών, σε αντίθεση με την αυξανόμενη κερδοφορία της ΕΧΑΕ και την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.