ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σίγουροι για συμφωνία Τσακαλώτος, Φλαμπουράρης & Παπαδημούλης

11:00 - 15 Απρ 2015 | Οικονομία
Σίγουροι για συμφωνία Τσακαλώτος, Φλαμπουράρης & Παπαδημούλης
"Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω" δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαβεβαιώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση "εργάζεται πυρετωδώς για το καλό σενάριο"- άποψη που συμμερίζεται και ο Δημήτρης Παπαδημούλης κάνοντας λόγο για "λύση χωρίς νέα ελλείμματα 'έξω', ρήξη με τη διαπλοκή και τις παθογένειες 'μέσα'".

Ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη πως «δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω [...] Το θέμα είναι να συμφωνήσουμε, και όχι αν η συμφωνία θα πάει μια εβδομάδα πίσω», προσθέτωντας πως οι εταίροι δεν έχουν πει επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι 26 προτάσεις που έχει υποβάλλει η Αθήνα δεν περιέχουν έναν έντιμο συμβιβασμό. Τόνισε, δε, πως η εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό είναι να βρει λύση εντός ευρώ, με έναν έντιμο συμβιβασμό.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες, ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στον ANT1, ξεκαθάρισε ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δεν θα είχε κανένα νόημα. «Οι εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα. Γίνανε πριν δύο μήνες, πήραμε συγκεκριμένες εντολές, αυτές τις εντολές θα υλοποιήσουμε. Δεν χρειάζονται εκλογές. Εγώ το απορρίπτω εκατό τοις εκατό», σημείωσε ο ίδιος.

Αισιόδοξος, όμως, για συμφωνία με τους εταίρους, ακόμη και στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, δηλώνει στον Guardian και ο αναπληρωτής υπουργός διεθνών οικονομικών σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η ελληνική κυβέρνηση «εργάζεται πυρετωδώς για το καλό σενάριο» διαβεβαίωσε ο κ. Τσακαλώτος κι εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχεται ότι «υπάρχουν ορισμένα προβλήματα», τα οποία θα περίμενε κανείς από μία κυβέρνηση χωρίς εμπειρία, αλλά τονίζει πως η κριτική που ασκείται είναι άδικη. «Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που θα περίμενε κανείς να συμβούν σε μια νέα κυβέρνηση, χωρίς εμπειρία, αλλά ανησυχούμε για το γεγονός ότι ασκείται άδικη κριτική σχετικά με την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης και την ικανότητά της να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με το φιλόδοξο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεών της» δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε πυρετωδώς για το καλό σενάριο. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στις 24 Απριλίου» προσθέτει, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ασυνήθιστο οι συμφωνίες να κλείνονται στο παρά πέντε.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί εάν οι δανειστές δεν συνέχιζαν να ζητούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει μέτρα που ούτε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μπορούσε να εφαρμόσει. «Δεν νομίζω πως θα το κάνουν» συνεχίζει, διαμηνύοντας πως η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα φιλοευρωπαϊκη.

Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, λέγοντας ότι τις «εκλογές - παγίδα» τις θέλει η Bild κι όχι ο ελληνικός λαός, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση αναφέρει: «Διαπραγμάτευση - λύση χωρίς νέα ελλείμματα "έξω", ρήξη με τη διαπλοκή και τις παθογένειες "μέσα"».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.