ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο εδώλιο Μπέος και Τσακογιάννης για τους στημένους αγώνες

17:28 - 15 Απρ 2015 | Οικονομία
Στο εδώλιο Μπέος και Τσακογιάννης για τους στημένους αγώνες
Την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, 93 ατόμων, μεταξύ των οποίων ο Αχιλλέας Μπέος και ο Γιώργος Τσακογιάννης,  για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο την περίοδο 2008 - 2011 εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Πούλιος.

Στην 4100 σελίδων πρότασή του , ο εισαγγελικός λειτουργός κάνει αναφορά σε συνολικά 51 στημένους αγώνες της επίμαχης περιόδου, σε όλες τις κατηγορίες και διοργανώσεις και περιγράφει σωρεία εγκληματικών ενεργειών χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων, εκβιασμών και απειλών με τους δύο πρωταγωνιστές της μεγάλης υπόθεσης σε ρόλο συντονιστών ισάριθμων εγκληματικών οργανώσεων.

Ο εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή 64 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς κρίνει ότι δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες σε βάρος τους.

Ο κ. Πούλιος αναφέρεται μεταξύ άλλων σε απειλές και εκβιασμούς για την χειραγώγηση αγώνων και «πονταρίσματα» μέσω του ΟΠΑΠ σε στημένα παιγνίδια που είχαν ως αποτέλεσμα τη ζημία του Οργανισμού.

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ' επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζόμενου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.