ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EBRD: Ορισμένες ελληνικές εταιρείες είναι καλά στοιχήματα

09:05 - 16 Απρ 2015 | Οικονομία
EBRD: Ορισμένες ελληνικές εταιρείες είναι καλά στοιχήματα
Ορισμένες ελληνικές εταιρείες είναι καλά στοιχήματα, σχολίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Σούμα Τσακραμπάρτι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η EBRD είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι θα θέσει σε εφαρμογή ένα πενταετές πρόγραμμα δανείων και επενδύσεων στην Ελλάδα, κάτι που η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι μπορεί να τονώσει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη και να αναζωογονήσει την ελληνική οικονομία. Τώρα η Τράπεζα αναφέρει ότι ευελπιστεί ότι θα αρχίσει να χορηγεί δάνεια στην Ελλάδα εντός των προσεχών μηνών.

 

Όπως δήλωσε ο Τσακραμπάρτι, ο θεσμός θα μπορούσε να αρχίσει να χορηγεί δάνεια σε τομείς που δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων, όπως η χρηματοδότηση του εμπορίου ή οι υπηρεσίες των δήμων, εντός μηνών. Άλλα προγράμματα θα ακολουθήσουν όταν το πολιτικό τοπίο είναι πιο ξεκάθαρο, ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το πρακτορείο.

 

«Νομίζω ότι θα υπάρξει ένας αριθμός εταιρειών, ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα χρειαστούν ενέσεις ρευστότητας... και είναι δυνητικά αρκετά καλά στοιχήματα», ανέφερε ο Τσακραμπάρτι σε ομιλία του στο Carnegie Endowment for International Peace στην Ουάσιγκτον.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενεργειακή απόδοση και διασυνοριακά έργα, όπως τα σχέδια για τη σύνδεση της Ελλάδας με τη νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέρουν επίσης προοπτικές.

 

«Για να φθάσουμε σε ακόμη μεγαλύτερες (δανειακές χορηγήσεις και επενδύσεις) από αυτές... χρειάζονται προκαταρκτικές διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήσεις. Αυτός, νομίζω, είναι ένας τομέας στον οποίο ακόμη δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, ώσπου να έχουμε μια σαφή εικόνα στις συζητήσεις μας με τη νέα κυβέρνηση» της Ελλάδας, πρόσθεσε ο Τσακραμπάρτι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.