ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Φωτιές" σε Αθήνα και ΔΝΤ άναψε το δημοσίευμα των F.T.

18:08 - 16 Απρ 2015 | Οικονομία
"Φωτιές" σε Αθήνα και ΔΝΤ άναψε το δημοσίευμα των F.T.
Την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών, προκάλεσε δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μετάθεση της καταβολής δόσεων.

Με ανακοίνωσή του, το ΥΠΟΙΚ, όχι μόνο διέψευσε το δημοσίευμα αλλά το χαρακτήρισε και ψευδές.

Οι Financial Times έκαναν λόγο για ανεπίσημη προσέγγιση Ελλήνων αξιωματούχων προς το ΔΝΤ, θέτοντας θέμα καθυστέρησης της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Αθήνα, με το Ταμείο να απαντά πως δεν είναι δυνατή μια αναβολή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους με γνώση των διαπραγματεύσεων, η Αθήνα πείσθηκε τελικά να μην καταθέσει επίσημο αίτημα προς το ΔΝΤ για αναβολή πληρωμής των δόσεων.

Λαγκάρντ: Η καθυστέρηση στην καταβολή δόσης δεν αποτελεί ένα τρόπο δράσης

Θέση στο ζήτημα πήρε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έστειλε σαφές μήνυμα στην Αθήνα, ότι η καθυστέρηση στην καταβολή δόσης δεν αποτελεί ένα τρόπο δράσης που θα συνιστούσε στην Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι όσοι εμπλέκονται στο ελληνικό ζήτημα θα συνεχίσουν να εργάζονται με ταχύτερο ρυθμό και ανέφερε ότι το Ταμείο ενδιαφέρεται για την κατάσταση ρευστότητας όλων των οφειλετών της και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει στο Ταμείο σχεδόν 1 δισ. ευρώ σε δύο δόσεις μέσα στον Μάιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια επισήμανε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ δεν έχει δώσει το «πράσινο φως» για μετάθεση πληρωμών τα τελευταία τριάντα χρόνια, καθώς δεν έχει εγκρίνει ποτέ παράταση για μια ανεπτυγμένη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:24 - 16 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.