ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Σάββατο ξεκινούν οι συνεδριάσεις του Brussels Group

13:57 - 17 Απρ 2015 | Οικονομία
Το Σάββατο ξεκινούν οι συνεδριάσεις του Brussels Group
Το Σάββατο 18 Απριλίου θα ξεκινήσουν και πάλι οι συνεδριάσεις του Brussels Group στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Η Μ. Αντρέεβα ανέφερε ότι το Brussels Group θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο ξεκινώντας από αύριο το απόγευμα. Όπως είπε, οι συζητήσεις συνεχίζονται ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου, όπου θα γίνει γενική αποτίμηση της κατάστασης από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι η επανεκκίνηση των συνεδριάσεων του Brussels Group το Σάββατο είχε γίνει ήδη από την Πέμπτη γνωστή, έπειτα από δηλώσεις παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών.

Από την ελληνική πλευρά, στις συνεδριάσεις θα συμμετέχουν ο προέδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης και η συμβούλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη. Από την πλευρά των εταίρων, ως εκπρόσωποι των θεσμών, θα μετάσχουν οι Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των θεσμών πλήρεις και εξειδικευμένες προτάσεις και χρονοδιαγράμματα για το σύνολο των θεμάτων που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κατά πάσα πιθανότητα, προσθέτουν, να δοθεί ειδικό βάρος στα φορολογικά θέματα, με πρόσθετη εξειδίκευση.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν και κυβερνητικοί κύκλοι, διατηρούνται στο ακέραιο οι «κόκκινες γραμμές» και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπές μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.ά., τα οποία δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι, από την περασμένη Τρίτη άρχισαν εκ νέου στην Αθήνα οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, σε δύο βασικές θεματικές ενότητες, τα δημοσιονομικά (δημοσιονομικό κενό για το 2015, κ.λπ.) και τα εργασιακά.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:15 - 17 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.