ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι : Σε «αχαρτογράφητα νερά» η Ευρώπη σε περίπτωση Grexit

14:21 - 19 Απρ 2015 | Οικονομία
Ντράγκι : Σε «αχαρτογράφητα νερά» η Ευρώπη σε περίπτωση Grexit
Ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να είχε στην παγκόσμια οικονομία, μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις ότι, η Ευρωζώνη είναι «καλύτερα εξοπλισμένη σε σχέση με το 2012, το 2011 και το 2010», προειδοποίησε ότι η Ευρώπη θα εισερχόταν σε «αχαρτογράφητα νερά», σε περίπτωση που βαθύνει η ελληνική οικονομική κρίση.

«Σίγουρα εισερχόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά εάν η κρίση επιδεινωνόταν και είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε οποιαδήποτε υπόθεση πάνω σε αυτό» είπε ο Μάριο Ντράγκι, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η απάντηση στην κρίση στην Ελλάδα βρίσκεται «στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης», ζητώντας από την Αθήνα «πιο πολλή δουλειά» και διαμηνύοντας ότι «αυτό επείγει».

«Όλοι επιθυμούμε η Ελλάδα να τα καταφέρει» να εξέλθει από την κρίση, είπε ο Μ.Ντράγκι από την Ουάσινγκτον και εκτίμησε ότι θα πρέπει να «αποκατασταθεί ο διάλογος», την ώρα που οι διεθνείς πιστωτές αναμένουν από την Ελλάδα μία λίστα από μεταρρυθμίσεις πριν από την εκταμίευση των 7,2 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ κάλεσε την κυβέρνηση να είναι προσεκτική απέναντι στις «δημοσιονομικές επιπτώσεις» των προτάσεών της, ενώ αρνήθηκε να προβεί σε εικασίες σχετικά με μία στάση πληρωμών στην Ελλάδα, που συνεπάγεται σχεδόν βέβαια με μία έξοδο από την Ευρωζώνη.

Ο Ντράγκι υπογράμμισε ωστόσο ότι η Ευρωζώνη διαθέτει τα μέσα απέναντι στον κίνδυνο μετάδοσης, τα οποία όπως είπε «θα χρησιμοποιούσε στην περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.