ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόμσεν: Τα χρήματα της Αθήνας θα διαρκέσουν πιθανότατα ως Ιούνιο

10:00 - 20 Απρ 2015 | Οικονομία
Τόμσεν: Τα χρήματα της Αθήνας θα διαρκέσουν πιθανότατα ως Ιούνιο
O επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ και πρώην μέλος της τρόικας, Πώλ Τόμσεν, δήλωσε στη Handelsblatt πως οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα έχουν μεν επιταχυνθεί αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να ολοκληρωθούν, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως τα χρήματα της Αθήνας θα διαρκέσουν πιθανότατα έως τον Ιούνιο.

"Υπάρχει μια λίγο μεγαλύτερη ώθηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης εδώ και κάποιες μέρες" ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Τόμσεν, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως "αυτό είναι μια καλή εξέλιξη και μας δίνει λόγους να ελπίζουμε". Ωστόσο, πρόσθεσε ότι "απέχουμε ακόμη από το στόχο" και ότι χρειάζεται μεγαλύτερη επιτάχυνση για να υπάρξει έγκαιρα μια συμφωνία.

Σχετικά με το θέμα ρευστότητας, ο Πωλ Τόμσεν εκτίμησε πως τα χρήματα της Αθήνας θα διαρκέσουν πιθανότατα έως τον Ιούνιο. "Το βάρος των πληρωμών που καλείται να καταβάλλει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία πριν ξεκινήσουν, οπότε να εκταμιευτούν δόσεις από τη βοήθεια", σημείωσε ο ίδιος.

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμά τους κινδύνους ενός Grexit, αναφέροντας: "Κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί ότι μια έξοδος της χώρας από το ευρώ δεν θα συνοδευτεί από προβλήματα. Είναι σημαντικό να περιοριστούν πιο μακροπρόθεσμα ρίσκα όπως ο κίνδυνος να αντιμετωπιστεί η ευρωζώνη σαν μια ένωση που μπορείς να μπαίνεις και να βγαίνεις όποτε επιθυμείς".

"Πρέπει να σταλεί ένα πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα" από την ευρωζώνη ότι ενοποιείται περαιτέρω για να αντιμετωπίσει τέτοιους κινδύνους, υπογράμμισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:09 - 20 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.