ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρότο και μαστίγιο για τους οφειλέτες από τη Ν. Βαλαβάνη

21:00 - 20 Απρ 2015 | Οικονομία
Καρότο και μαστίγιο για τους οφειλέτες από τη Ν. Βαλαβάνη
Μπόνους σε όσους πληρώσουν εφάπαξ την Εφορία, αλλά και αυστηρά μέτρα αναγκαστικής είσπραξης κατά των μεγαλοοφειλετών που δεν θα φροντίσουν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων προανήγγειλε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στη Βουλή.

«Θα κάνουμε μια τελευταία παρέμβαση αυτή την εβδομάδα, ώστε να υπάρξει ένα μικρό μπόνους σε όσους πληρώσουν την Εφορία εφάπαξ στις 30 Ιουλίου», είπε η κ. Βαλαβάνη.

Το μπόνους θα έχει τη μορφή έκπτωσης από το συνολικό φόρο, που θα καλούνται οι φορολογούμενοι να πληρώσουν με το φετινό εκκαθαριστικό. Η έκπτωση θα δίνεται εφόσον ο φορολογούμενος εξοφλήσει το φόρο εντός της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης, δηλαδή έως το τέλος Ιουλίου. 

Ταυτόχρονα δεσμεύθηκε πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ρύθμισης των 100 δόσεων, πρόσθεσε, όμως, ότι «ετοιμάζεται πακέτο μέτρων για όσους δεν ανταποκριθούν μετά τέλος της ρύθμισης».

Όπως αποκάλυψε ο επικαιροποιημένος κατάλογος μεγαλοοφειλετών που δεν έχουν φροντίσει να ενταχθούν σε τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους περιλαμβάνει:

  • 10 Δήμους
  • Ποδοσφαιρικές ομάδες
  • ΔΕΚΟ
  • Μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς
  • 60 ναυτιλιακές εταιρίες
  • 200 βιομηχανίες
  • Εκατοντάδες εμπορικές επιχειρήσεις

Ακόμη, είπε ότι οι οφειλέτες ποσών άνω των 150.000 ευρώ είναι 10.500 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν περίπου 20 δισ. ευρώ και 13.000 νομικά πρόσωπα που χρωστούν 47,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, η κυρία Βαλαβάνη τόνισε ότι τα χρέη προς το κράτος ανέρχονται συνολικά σε 77 δισ. ευρώ εκ των οποίων μόλις τα 2,2 δισ ευρώ έχουν μπει σε ρύθμιση.

Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για την ένταξη στη ρύθμιση ξεπερνούν τις 31.000 και αφορούν είτε την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων με καταβολή της ελάχιστης δόσης, είτε την υπαγωγή στο πρόγραμμα προκαταβολής μέρους της συνολικής οφειλής και διαγραφής αντίστοιχου ποσού τόκων, πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:43 - 21 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.