ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις ώρες χρειάστηκαν για να βρει ο Μάρδας τα 400 εκατ. ευρώ

12:42 - 22 Απρ 2015 | Οικονομία
Τρεις ώρες χρειάστηκαν για να βρει ο Μάρδας τα 400 εκατ. ευρώ
Λίγες ώρες μόνο χρειάστηκαν για να βρει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, τα 400 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για να πληρωθούν οι μισθοί και συντάξεις του Απριλίου.

Το πρωί ο κ. Μάρδας μιλώντας στο Mega, είχε ισχυριστεί ότι τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν και τρεις ώρες αργότερα, μιλώντας στο Star αποκάλυψε ότι σε συσκέψεις που ακολούθησαν βρέθηκαν τα χρήματα που έλειπαν αναφέροντας ότι «επικοινώνησαν μαζί μας ασφαλιστικά ταμεία και μας είπαν ότι θα καταθέσουν 400 εκατ. ευρώ στην Τράπεζας της Ελλάδας».

«Υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που μας έστειλαν μήνυμα ότι έχουν την πρόθεση να καταθέσουν κάποια χρήματα στην Tράπεζα της Ελλάδας. Το ποσό αυτό που θα δώσουν μπορεί και να είναι παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε», τόνισε.

Ο κ. Μάρδας όμως αποκάλυψε και ένα δεύτερο σχέδιο για την συγκέντρωση ποσού 2,5 δισ. ευρώ έως το τέλος Μαΐου, για την περίπτωση που δεν « υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις».

Όπως είπε βρίσκεται σε επαφή με δημόσιες εταιρίες όπως ο ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ ώστε να συμβάλουν στην προσπάθεια να βρεθούν χρήματα.

«Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε ένα σύνολο ρεζερβών» λαμβάνοντας υπόψη «τα χειρότερα σενάρια που μπορεί να συμβούν. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό καθαυτό το ποσό των 400 εκατ. ευρώ που θεωρούμε ότι θα το καλύψουμε, αλλά θέλουμε ένα μεγάλο σύνολο αποθεμάτων, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί οτιδήποτε απρόσμενο υπάρξει», πρόσθεσε.

Καθησυχαστικά, μετά τις πρωινές δηλώσεις του κ. Μάρδα, εμφανίστηκαν και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα οποία διαβεβαίωναν ότι οι υποχρεώσεις του δημοσίου περιλαμβανομένων και των πληρωμών για μισθούς και συντάξεις του μηνός Μαΐου είναι πλήρως εξασφαλισμένες.
Κορυφαίες πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επιβεβαίωναν ότι το έλλειμμα των 400 εκατ. ευρώ «καλύφθηκε πλήρως αμέσως από φορείς του δημοσίου μεταξύ των οποίων και ασφαλιστικά ταμεία με οικειοθελή τρόπο».

Ποτάμι: Εντολή χρεοκοπίας δεν έχει κανείς

Την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών επανέφερε από την πλευρά του το Ποτάμι, τονίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

«H ομολογία του αρμόδιου υπουργού ότι λείπουν 400 εκατομμύρια για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα αποδεικνύει το λάθος δρόμο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Ο χρόνος σπαταλήθηκε για να αλλάζει τίτλους και ονόματα, σε τρόικες και μνημόνια και τώρα οι διαπραγματεύσεις γίνονται θηλιά στο λαιμό της χώρας», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας.

«Ο λαός έχει δώσει εντολή για διαπραγμάτευση και συμφωνία με τους εταίρους μας. Εντολή ρήξης και χρεοκοπίας δεν έχει κανείς», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:25 - 22 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.