ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεύθερος ο Λ.Μπόμπολας- Κατέβαλε 1,8 εκατ. ευρώ

13:45 - 22 Απρ 2015 | Οικονομία
Ελεύθερος ο Λ.Μπόμπολας- Κατέβαλε 1,8 εκατ. ευρώ
Ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας είχε οδηγηθεί το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών από την Οικονομική Αστυνομία, για υπόθεση φοροδιαφυγής, που σχετίζεται με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Μπόμπολας τελικά αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλλε το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο.

Η υπόθεση αφορά 2 εκατ. ευρώ φοροδιαφυγή, η οποία δεν διευθετήθηκε και γι αυτό ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κ. Μπόμπολας κλήθηκε να πληρώσει το ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, το οποίο και του καταλογίστηκε με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωσή τους από τις αρμόδιες αρχές, αλλά δεν εμαφνίστηκε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μηνυτήρια αναφορά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με εντολή του εισαγγελέα κινητοποιήθηκε η διαδικασία.

Σε ανακοίνωσή του ο Λεωνίδας Μπόμπολας αναφέρει ότι με προσωπική του πρωτοβουλία επικοινώνησε με τις Αρχές για τη διευθέτηση υπόθεσής του φορολογικής του φύσης.

Η ανακοίνωση

«Με πρωτοβουλία μου επικοινώνησα σήμερα με τις αρμόδιες Αρχές της Δικαιοσύνης για διευθέτηση υπόθεσης φορολογικής φύσης.

Η υπόθεση ήδη αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών, μετά την οριστική διοικητική επίλυση της.

Ο,τιδήποτε άλλο αναφέρεται δεν ευσταθεί».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:53 - 22 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.