ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα

09:03 - 24 Απρ 2015 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα
Προσερχόμενος στην συνεδρίαση της Ρίγας το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισήμανε πως υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όχι για το Eurogroup, αλλά για την Ελλάδα.

"Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τις ανάγκες της. Δεν είμαστε ακόμα στο τέλος Απριλίου", εξήγησε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σε ερώτηση αν τα περιθώρια για συμφωνία έως τέλος Απριλίου είναι πιεστικά.

"Μίλησα με τους συναδέλφους μου στην Αθήνα, είναι αποφασισμένοι για λύση καθώς ο χρόνος τελειώνει. Ακουσα κάποια καλά νέα από την Ελλάδα, αλλά θέλω να ακούσω περισσότερα στοιχεία" πρόσθεσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει "αίσθηση του επείγοντος" ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα άμεσα και εκτίμησε πως υπάρχει αίσθηση του επείγοντος τόσο από την ευρωπαϊκή όσο και από την ελληνική πλευρά. "Ο χρόνος πιέζει και ξεμένουν από χρήματα", ανέφερε.

Ο ίδιος είπε πως οι Έλληνες εμφανίζονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη συμφωνία, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:11 - 24 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.