ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΓΔΕ: Μάζευε κι ας είν' και...τέλη κυκλοφορίας

15:00 - 24 Απρ 2015 | Οικονομία
ΓΓΔΕ: Μάζευε κι ας είν' και...τέλη κυκλοφορίας
Στόχαστρο τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα, βγάζοντας από το "συρτάρι" μια ακόμη λίστα ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η ΓΓΔΕ καλεί περισσότερους από 100.000 οδηγούς να εξοφλήσουν τα απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι του 2015 κι έπρεπε να έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014. Οι οφειλέτες δε, θα αναγκαστούν να τα πληρώσουν στο διπλάσιο καθώς έχει καταλογιστεί και το πρόστιμο που είναι ισόποσο των τελών. 

Βέβαια, να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ποσό που διεκδικούν οι εφορίες εντάσσεται στη ρύθμιση των 100 δόσεων. όσο για το πρόστιμο, αυτό δεν μπορεί να "κουρευτεί" καθώς συμπεριλαμβάνεται στις ποινές που προβλέπει ο νόμος της ρύθμισης.

Υπενθυμίζεται πως για τους έχοντες αυτοκίνητα, τα τέλη των οποίων εξακολουθούν να υπολογίζονται βάσει του κυβισμού (σ.σ είναι αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πριν τον Νοέμβριο του 2010), το συνολικό ποσό κυμαίνεται από 200 ευρώ έως και 2000 ευρώ για ΙΧ μεγάλου κυβισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.