ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιν (Ifo): Μεγαλύτερο το ρίσκο αν παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

16:44 - 27 Απρ 2015 | Οικονομία
Σιν (Ifo): Μεγαλύτερο το ρίσκο αν παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ
Η έξοδος από το ευρώ θα μπορούσε να είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη και για την ίδια την Ελλάδα, σχολίασε ο πρόεδρος του ινστιτούτου οικονομικών ερευνών Ifo, Χανς Βέρνερ Σιν, μιλώντας στο CNBC, ενώ σχολίασε ότι είναι πιο επικίνδυνο να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

«Θα έλεγα, εν τέλει, ότι (το Grexit) είναι επίσης επιθυμητό, γιατί εάν συνοδευθεί από τη βοήθεια της ευρωπαϊκής κοινότητας, με την υπόσχεση ότι θα μείνει ανοιχτή η πόρτα της επιστροφής για την Ελλάδα αργότερα, τότε μπορεί να είναι μία ευκαιρία να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της μέσω της υποτίμησης» δήλωσε ο κ. Σιν.

«Δεν υπάρχουν μόνο κίνδυνοι από την έξοδο - υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες. Επίσης υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι εάν η Ελλάδα συνεχίσει με τον τρόπο που λειτουργούσε μέχρι τώρα», κατέληξε.

Μάλιστα, ο κ. Σιν, αναφορικά με τον κίνδυνο μετάδοσης των προβλημάτων από ένα Grexit, τόνισε ότι είναι πιο επικίνδυνο το πολιτικό ρίσκο που δημιουργείται εάν η χώρα παραμείνει στο ευρώ.

«Υπάρχει και ο πολιτικός κίνδυνος μετάδοσης εάν η Ελλάδα μείνει στο ευρώ, επειδή θα λέει σε όλους ότι δεν χρειάζεται να υπακούν στους κανόνες, ότι θα υπάρχουν πάντα διαθέσιμα χρήματα εάν κάνεις λάθη, και εάν δεν είσαι ανταγωνιστικός. Δεν μπορεί να είναι έτσι όμως» είπε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να επιτρέψουμε τη χρεοκοπία στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως κάνουν και οι Αμερικανοί. Εάν για παράδειγμα, χρεοκοπήσει η Καλιφόρνια κανείς δεν θα τη βοηθήσει. Η Fed δεν θα αγοράσει ομόλογα της Καλιφόρνιας. Τέτοιες αρχές χρειαζόμαστε στην Ευρώπη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.