ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Έρχεται" παράταση της ρύθμισης για οφειλές στον ΟΑΕΕ

14:34 - 28 Απρ 2015 | Οικονομία
"Έρχεται" παράταση της ρύθμισης για οφειλές στον ΟΑΕΕ
Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία κανονικά λήγει στις 30 Απριλίου, προαναγγέλλουν οι μεγάλες ουρές που σχηματίζονται στα καταστήματα του ΟΑΕΕ και η ταλαιπωρία των οφειλετών που προσέρχονται για να καταθέσουν αίτηση.

Οι μεγάλες ουρές που παρατηρούνται κυρίως στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ όσο μειώνονται οι ημέρες που θα μείνει ανοικτή ρύθμιση καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη νομοθετικής διάταξης που θα δίνει παράταση στη διαδικασία, ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν ανοίγει τα χαρτιά της ακόμα.

Να σημειωθεί ότι στον ΟΑΕΕ επικρατεί αισιοδοξία ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ενταχθούν σε ρύθμιση οφειλές άνω του 1 δισ. ευρώ προς το ταμείο των εμποροβιοτεχνών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι την Παρασκευή η προσέλευση των οφειλετών είχε ξεπεράσει κατά 40% τη συμμετοχή σε όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις.

Συνολικά, έχουν κατατεθεί 33.015 αιτήσεις, ενώ μόνο την Παρασκευή, κατατέθηκαν περίπου 5.312 αιτήσεις, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να υπάρχουν ουρές και ταλαιπωρία ασφαλισμένων στα κατά τόπους υποκαταστήματα του Οργανισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.