ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση στην προθεσμία πληρωμής χωρίς προσαυξήσεις οφειλών στο δημόσιο

11:00 - 29 Απρ 2015 | Οικονομία
Παράταση στην προθεσμία πληρωμής χωρίς προσαυξήσεις οφειλών στο δημόσιο
Ένα μήνα προθεσμία για εφάπαξ ή τμηματική πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο με ισόποση μείωση του αρχικού χρέους δίνει το υπουργείο Οικονομικών μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στην Ολομέλεια, η παράταση δίνεται για ένα μήνα για να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους φορολογούμενους να κάνουν χρήση του μέτρου και να επωφεληθούν από το διπλό όφελος που συνεπάγεται η πληρωμή προσαυξήσεων, προστίμων και κεφαλαιοποιημένων φόρων η οποία επιφέρει και ισόποση μείωση του αρχικού χρέους.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την διαγραφή προσαυξήσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη των οφειλετών, ισόποση με το ποσό που καταβάλουν για την εξόφληση της αρχικής οφειλής έκλεισε τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Ωστόσο με τη ρύθμιση μέχρι τις 27 Μαΐου όσοι μπουν σε διαδικασία θα έχουν ισόποση διαγραφή προσαυξήσεων με προκαταβολή ίση τουλάχιστον με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης μηνιαίας δόσης που αναλογεί στην οφειλή τους.

Όσοι λοιπόν πληρώσουν ως προκαταβολή ποσό βασικής οφειλής τουλάχιστον ίσο με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης (ανέρχεται στα 20 ευρώ), δηλαδή τουλάχιστον 200 ευρώ, έχουν ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ληφθούν υπ’ όψιν για την ένταξη στην ρύθμιση και οι πληρωμές που θα γίνουν εντός τριημέρου από την λήξη της αρχικής προθεσμίας (για αιτήσεις που έχουν γίνει έως 27.4.2015).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.