ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτείται από τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης;

15:00 - 01 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Παραιτείται από τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης;
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξετάζει για πρώτη φορά τόσο σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την προεδρία του Ολυμπιακού.

Το περιβάλλον του, αλλά και ο ίδιος είχαν αποδώσει παλαιότερα τους λόγους στο γεγονός, ότι το νομικό πλαίσιο επιρρίπτει την ευθύνη στους προέδρους των ομάδων για επεισόδια που προκαλούν οπαδοί.

Ωστόσο, οι πραγματικές αιτίες αυτήν τη φορά συνδέονται, όπως όλα δείχνουν άμεσα με τις ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται μαζί με άλλους παράγοντες του χώρου και μάλιστα ως επικεφαλής, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Μετά την κοινοποίηση του κατηγορητηρίου του ανακριτή Γ. Ανδρεάδη, ο κ. Μαρινάκης σκέφτεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να ανακοινώσει επίσημα την αποχώρησή του περί τις αρχές Ιουνίου, οπότε έχει οριστεί η απολογία του, σε μια προσπάθεια να προλάβει τη Δικαιοσύνη.

Και τούτο, γιατί, ήδη στους πρώτους τέσσερις κατηγορούμενους που έχουν εμφανιστεί ενώπιόν του, ο κ. Ανδρεάδης ο οποίος κινείται με βάση το γνωστό πλέον εισαγγελικό πόρισμα Κορέα, έχει επιβάλλει τον απαγορευτικό όρο της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η παραίτηση πάντως από την προεδρία δεν συνεπάγεται οριστική εγκατάλειψη του Ολυμπιακού. Στην περίπτωση αυτή, το τιμόνι τυπικά θα ανατεθεί σε κάποιο άλλο στέλεχος (έχουν ακουστεί τα ονόματα των Π. Κόκκαλη, Γ. Βρέντζου και Μ. Κουντούρη) και ο κ. Μαρινάκης θα εξακολουθεί να είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του λιμανιού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.