ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Ντάισελμπλουμ σε Παρίσι, Βερολίνο και Ρώμη

14:24 - 06 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Επίσκεψη Ντάισελμπλουμ σε Παρίσι, Βερολίνο και Ρώμη
Σειρά επαφών θα έχει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ από σήμερα Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, σε επισκέψεις του σε Παρίσι, Βερολίνο και Ρώμη, όπου θα συζητήσει για το μέλλον της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της Ελλάδας.

Σε συνεργασία με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αντίστοιχα, καθώς και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο κ. Ντέισελμπλουμ εργάζεται επάνω σε σχέδιο εμβάθυνσης του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών των 19 χωρών - μελών της Ευρωζώνης, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί τον Ιούνιο.

Εντός της ημέρας, ο κ. Ντέισελμπλουμ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, καθώς και με τον υπουργό Οικονομίας της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ θα δει και τον πρωθυπουργό της χώρας, Μανουέλ Βαλς.

Την Πέμπτη, ο Ολλανδός θα έχει επαφές στο Βερολίνο με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς και με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Την Παρασκευή, τέλος, ο κ. Ντέισελμπλουμ θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν, στη Ρώμη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.