ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Road Show στη Βόρεια Αμερική ο ελληνικός οίνος

08:15 - 08 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Σε Road Show στη Βόρεια Αμερική ο ελληνικός οίνος
Με το λογότυπο New Wines of Greece βρίσκεται στη Βόρειο Αμερική το ελληνικό κρασί για το ετήσιο Road Show που διοργανώνεται από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Η συγκεκριμένη δράση συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Προβολής και προώθησης μέσω της ΚΟΑ Οίνου από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Ε.Ε. και τον αμπελοοινικό κλάδο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Καναδικής και της Αμερικανικής Κυβέρνησης, οι πωλήσεις Ελληνικού κρασιού έχουν αυξηθεί κατά περίπου 25% σε αξία τα τελευταία 5 χρόνια στις αγορές του Καναδά και των ΗΠΑ.

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν walk around tastings, in store promotions στα καταστήματα των Κυβερνητικών μονοπωλίων διακίνησης αλκοόλ στον Καναδά, εκπαιδευτικά workshops και την πρώτη καταναλωτική εκδήλωση με τίτλο Taste of Greece. Συγκεκριμένα τις δύο προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε walk around tasting για τους επαγγελματίες της αγοράς του Τορόντο στο Sudbury Glass Factory, ενώ παρόμοια ενέργεια έγινε και στο Μόντρεαλ.

Σήμερα 8 Μαίου θα λάβουν χώρα in store γευστικές δοκιμές σε 50 καταστήματα του SAQ στο Quebec, ενώ όλο τον Μάιο και τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν γευστικές δοκιμές για το ελληνικό κρασί σε 100 καταστήματα του LCBO στο Οντάριο. Σημειώνεται ότι η LCBO είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές και εμπόρους οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο. Διαχειρίζεται 639 καταστήματα, ενώ πουλά ετησίως 24.000 προϊόντα και οι πωλήσεις της ξεπερνούν τα 4.997 εκατ. δολ.

Τέλος, στις 13 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό workshop και θα ακολουθήσει walk around tasting για την απαιτητική οινική αγορά της Νέας Υόρκης στο City Winery.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:06 - 07 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.