ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: Οι 36 σελίδες του Βαρουφάκη μπέρδεψαν τους αξιωματούχους

17:28 - 08 Μαϊ 2015 | Οικονομία
WSJ: Οι 36 σελίδες του Βαρουφάκη μπέρδεψαν τους αξιωματούχους
Το έγγραφο των 36 σελίδων, με τίτλο «Ανάκαμψη της Ελλάδας: Ένα σχέδιο», το οποίο μοίρασε σε κάποιους από τους ομολόγους του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έχει μπερδέψει τους αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και των πιστωτών της, αναφέρει δημοσίευμα της The Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι αυτοί εξηγούν ότι τα αρχεία αυτά διαφέρουν σημαντικά από αυτά που έχουν συζητηθεί στις τεχνικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες τις τελευταίες ημέρες. Οι ίδιοι αξιωματούχοι επισημαίνουν το «πώς ο Γ. Βαρουφάκης συνεχίζει να περιπλέκει την πρόοδο προς μια συμφωνία χρηματοδότησης».

wsj

Όπως αναφέρουν τέσσερις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, το 36σέλιδο έγγραφο, το οποίο έχει στην κατοχή της η Wall Street Journal, παρουσιάστηκε από τον Γ. Βαρουφάκη στους ομολόγους του στο Παρίσι και στη Ρώμη, καθώς και σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες κατά την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες την τελευταία εβδομάδα.

ΥΠΟΙΚ: Στόχος η αποδόμηση και διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων

Απαντώντας στο σημερινό αυτό δημοσίευμα της WSJ, το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ότι «δυστυχώς άλλη μια φορά επιστρατεύθηκε το γνωστό "σύστημα" διαρροών και συγκεκριμένων δημοσιογραφικών κύκλων που στοχεύουν συστηματικά στην αποδόμηση και διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων».

«Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την ουσία του εν λόγω Σχεδίου και την ποιότητα των προτεινόμενων πολιτικών και μεταρρυθμίσεων θα μπορέσουν σύντομα να τις κρίνουν μετά τη δημοσιοποίησή του», προσθέτει, ενώ εξηγεί:

«Μετά το Eurogroup στη Ρίγα αποφασίσθηκε και ανακοινώθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών που συντονίζει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Νίκος Θεοχαράκης, η οποία προετοιμάζει το νέο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της χώρας για τη Μεταμνημονιακή Εποχή.

Το πρώτο σχέδιο (draft) συντάχθηκε ήδη υπό την επίβλεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος το συζήτησε άτυπα με τους Υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας κ. Michel Sapin, της Ιταλίας κ. Pier Carlo Padoan, της Ισπανίας Luis de Guindos και με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Pierre Moscovici κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχε μαζί τους αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για μακρόπνοο σχέδιο που υπερβαίνει κατά πολύ, ως οφείλει, τα όρια της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται τώρα στο πλαίσιο του Brussels Group».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:05 - 08 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.