ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποιεί ο Σόιμπλε

16:08 - 09 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποιεί ο Σόιμπλε
Επαναφέρει τις πιέσεις προς την ελληνική πλευρά  ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, έκανε λόγο για κινδύνους που ελλοχεύουν και που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια «ξαφνική χρεοκοπία».

Στη συνέντευξή του, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει πως η εμπειρία από άλλα μέρη του κόσμου έχει δείξει πως μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά σε πτώχευση, ενώ δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για μια πιθανή ημερομηνία που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς αν η γερμανική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας απέφυγε να απαντήσει και υποστήριξε πως «υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να απαντήσει με τη λογική ένας πολιτικός».

Πάντως ο Γερμανός πολίτικός, τόνισε  ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να πράξει το παν για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, υπό λογικές όμως προϋποθέσεις, ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για μια πιθανή συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία την Δευτέρα,  το ξεκαθάρισε σε συνέντευξη του στην Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και ο πρόεδρος του  Eurogroup, Γερούν Νταισελμπλουμ.

«Έχουμε κάνει πρόοδο, αλλά δεν είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, Σίγουρα δεν θα υπάρξει συμφωνία στην συνάντηση του Eurogroup την Δευτέρα. Θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο και περισσότερη δουλειά», είπε ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.