ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: 23% των traders θεωρούν πιθανό ένα Grexit

17:52 - 11 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Reuters: 23% των traders θεωρούν πιθανό ένα Grexit
Περίπου ένας στους τέσσερις traders , πιστεύουν ότι ένα Grexit, είναι πιθανό σενάριο για την Ελλάδα.

Αυτό καταγράφει έρευνα του Reuters, η οποία δείχνει επίσης ότι το ποσοστό 23% , των χρηματιστών που θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το μπορεί να αηξηθεί αν η Αθήνα αθετήσει την πληρωμή των 750 εκατομμυρίων ευρώ που οφείλει να αποπληρώσει την Τρίτη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ποσοστό αυτό, πάντως είναι μικρότερο σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση πριν από δύο εβδομάδες, η οποία έδειχνε ότι οι χρηματιστές εκτιμούσαν σε ποσοστό 40%, ότι η Ελλάδα είχε πιθανότητες να φύγει από την ευρωζώνη, την ίδια ώρα όμως που περισσότεροι από τους μισούς πίστευαν ότι η χώρα θα μπορούσε να παραμείνει ακόμη και αν αθετούσε τις πληρωμές της.

«Η στάση πληρωμών και το Grexit είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα», τόνισε χρηματιστής στο πρακτορείο για να συμπληρώσει: «Οι Έλληνες μπορούν να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους, πλήρως ή μερικώς, χωρίς να βγουν από την ευρωζώνη. Αν δεν μπορέσουν να πληρώσουν την Τρίτη το ΔΝΤ, το ευρώ θα αυξηθεί κατά 10-15%, αλλά ό,τι και να συμβεί τις επόμενες ημέρες, δεν θα βγουν από την ευρωζώνη».

Σύμφωνα με άλλο χρηματιστή η Αθήνα θα πρέπει να βρει μια λύση για να παραμείνει στο ευρώ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχει τεράστιο πρόβλημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:59 - 11 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.