ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα με τροπολογία του ΥΠΟΙΚ

20:45 - 12 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα με τροπολογία του ΥΠΟΙΚ
Να γεμίσει τα άδεια κρατικά ταμεία, μέσω της  άμεσης αύξησης των φορολογικών εσόδων, προσπαθεί το υπουργείο Οικονομικών και επαναφέρει για δεύτερη χρονιά τη ρύθμιση που επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας,  μόνο για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους οδηγούς που έχουν σε ακινησία τα οχήματά τους και θέλουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, να μπορούν να πληρώσουν τα τέλη που αναλογούν στους μήνες από την άρση της ακινησίας έως και το τέλος του έτους και όχι για όλο το 2015 όπως προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

Παράδειγμα, για ένα ΙΧ 1.400 κυβικών που τα τέλη κυκλοφορίας του είναι 240 ευρώ, εάν ο κάτοχος πάρει πίσω  τις πινακίδες του τον Ιούλιο, τότε θα πληρώσει για την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου, δηλαδή τα μισά ή 120 ευρώ.

Την ίδια ώρα με άλλη τροπολογία παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου (από 30 Μαρτίου) η προθεσμία για την υποβολή εμπρόθεσμης δήλωσης ακινήτων Ε9.

Παράλληλα με άλλη τροπολογία, θα μπορούν να υπαχθούν στις 100 δόσεις και μη φορολογικές οφειλές, οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης, μέχρι και την ημερομηνία της σχετικής αίτησης και αφορούν υποχρεώσεις έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Πρόκειται για οφειλές μη φορολογικού χαρακτήρα και έσοδα υπέρ τρίτων (ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κλπ.) που έχουν βεβαιωθεί από την εφορία και δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα στις 1/3/2015 αλλά αφορούν σε προηγούμενα έτη και μέχρι 31/12/2014.

Για τις οφειλές αυτές δεν θα μειώνεται η οφειλή αλλά θα δίνεται η δυνατότητα να υπαχθούν σε πολλές δόσεις και σε έως 100.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:41 - 13 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.