ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείδωσε επισήμως η συνεργασία Ελλάδας - EBRD

11:15 - 14 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Κλείδωσε επισήμως η συνεργασία Ελλάδας - EBRD
«Συμφωνία Έδρας» μεταξύ της Ελλάδας και της Διεθνούς Αναπτυξιακής Τράπεζας EBRD, η οποία ενεργοποιεί ουσιαστικά την εκκίνηση της δραστηριοποίησης της Τράπεζας στη χώρα μας, υπογράφηκε σήμερα στην Τιφλίδα της Γεωργίας από τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τους εκπροσώπους της Τράπεζας. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Τράπεζα με την αριθμό 177/27-2-2015 Απόφαση του Συμβούλιου των Διοικητών της είχε αποφασίσει να αποδώσει στην Ελλάδα καθεστώς αποδέκτριας χώρας, προσωρινά και έως το 2020. Το ύψος της ετήσιας χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει τα 500 εκ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται βαρύνουσας σημασίας για την ελληνική οικονομία, καθώς μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στην ενίσχυση τόσο της ρευστότητας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως τις ΜΜΕ, όσο και της απασχόλησης. 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η EBRD θα ανοίξει γραφείο στην Ελλάδα ακόμη και εντός του έτους. Για το λόγο αυτό ο υπουργός Οικονομίας βρέθηκε στην Τιφλίδα όπου η Γενική Συνέλευση της EBRD ώστε να «κλειδώσει» τις τελευταίες λεπτομέρειες κι εκκρεμότητες, που κύρια αφορούν τα ειδικά προνόμια που απολαμβάνει η Τράπεζα στις χώρες που χρηματοδοτεί.

Η Τράπεζα έχει παρουσία στηρίζοντας ιδιωτικά επενδυτικά έργα σε χώρες των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας,

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:31 - 14 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.