ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EBRD: Οι διαπραγματεύσεις κρίνουν τις επενδύσεις

16:05 - 15 Μαϊ 2015 | Οικονομία
EBRD: Οι διαπραγματεύσεις κρίνουν τις επενδύσεις
Με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους πιστωτές της και την πολιτική της κυβέρνησης, συνέδεσε τις επενδύσεις, που υποσχέθηκε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Ελλάδα,  ο πρόεδρος της Τράπεζας,  Σούμα Τσακραμπάρτι.

«Οι ανάγκες είναι υπαρκτές και γι’ αυτό το λόγο η Ελλάδα έγινε φέτος μια χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η EBRD. Το ερώτημα του πόσα μπορούμε να κάνουμε – πόσα προγράμματα, σε ποιους τομείς – εξαρτάται από την οικονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί στο μέλλον», ανέφερε ο Τσακραμπάρτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τιφλίδα με αφορμή τη γενική συνέλευση της τράπεζας.

Στις αρχές Μαρτίου, και ύστερα από αίτημα της Αθήνας, η EBRD ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος επενδύσεων έως το 2020, του οποίου το ύψος δεν είχε καθοριστεί.

«Ξεκινήσαμε μετριοπαθώς … και θα δούμε τι παραπάνω θα μπορέσουμε να κάνουμε ανάλογα με την προσέγγιση στην οικονομική πολιτική που θα αποφασισθεί μεταξύ της Ελλάδας και των ξένων εταίρων της», εξήγησε ο πρόεδρος της EBRD.

«Δεν θα αναπτύξουμε οικονομική στρατηγική όσο δεν έχουμε στη διάθεσή μας ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την προσέγγιση στην οικονομική πολιτική», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.