ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ το "τελεσίγραφο" Σόιμπλε

10:44 - 16 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ το "τελεσίγραφο" Σόιμπλε
Σχετική ανακοίνωση αναφορικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να έδωσε τελεσίγραφο στον έλληνα ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη για τη συμφωνία εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, χαρακτηρίζοντάς τα ψευδή και διευκρινίζοντας πως "οι δυο υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους".

"Το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη και του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, πριν την συνεδρίαση του Eurogroup, είναι ψευδή. Οι δυο υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega την Παρασευή, το γερμανικό περιοδικό Spiegel, που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο, αποκαλύπτει τι ειπώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, με το Γερμανό ομόλογό του, στις Βρυξέλλες. Όπως μετέδωσε το Mega, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε τελεσίγραφο στον Γιάννη Βαρουφάκη, λέγοντάς του: «Ο χρόνος σας τελειώνει».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, φέρεται να χάνει όλο και περισσότερο την υπομονή του με την Ελλάδα, αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα, είπε στον Γιάννη Βαρουφάκη: «Η χώρα σας πρέπει να αρχίσει να διαπραγματεύεται σοβαρά με τους δανειστές».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μετά τη λήξη του Eurogroup, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για την πιο φιλική συζήτηση που έχουμε κάνει με τον κ. Σόιμπλε και θεωρώ ότι έμαθα πράγματα από αυτόν. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες από τη μεταξύ μας συζήτηση, καθώς αμφότεροι δεσμευτήκαμε ό,τι ειπώθηκε να μείνει μεταξύ μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:08 - 16 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.