ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξυδάκης: Με διεθνή διαγωνισμό η διοίκηση του ΕΜΣΤ

14:14 - 16 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Ξυδάκης: Με διεθνή διαγωνισμό η διοίκηση του ΕΜΣΤ
Στη σημασία του ΕΜΣΤ και την επίπονη πορεία δημιουργίας του αναφέρθηκε ο Νικος Ξυδάκης, αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού στη συνέντευξη τύπου με αφορμή το άνοιγμα του μουσείου.

"Φιλοδοξούμε πολύ σύντομα να ανοίξει στον κόσμο και με ένα διεθνή διαγωνισμό να αποκτήσει τη διοικητική δομή που του αξίζει" τόνισε ο κ. Ξυδακης, ο οποίος επεσήμανε ωστόσο και τη συμβολή της πρώην Διευθύντριας Άννας Καφέτση και άλλων στη δημιουργία του. 

Από τη μεριά της, η νέα Διευθύντρια του Μουσείου Κατερίνα Κοσκινά σχολίασε: "Δεν εγκαινιάζουμε το Μουσείο αλλά το κέλυφος. Σύντομα ελπίζω να έχουμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της χώρας".

emst 4

Σημειώνεται πως για να λειτουργήσει το ΕΜΣΤ, το κτήριο του οποίου υπερβαίνει τα 18.5 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και αποτελεί ένα απο τα μνημεία σύγχρονης αρχιτεκτονικής των Αθηνών, απαιτούνται 2 εκατ. ευρώ σε λειτουργικά έξοδα σε ετήσια βάση. Επιπλέον ενώ έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού με το Μουσείο, τα κονδύλια ακόμη αναζητούνται.

emst 2

Το μουσείο έχει ήδη στη διάθεση του δωρεά 3 εκ του Ιδρύματος Νιάρχου που μπορεί να αξιοποιηθεί όταν το Μουσειο παραδοθεί επισήμως, με τον ημιώροφο και τον πρώτο όροφο να έχουν ήδη παραδοθεί. Έχει κατασκευαστεί με κονδύλια ΕΣΠΑ από την Άκτωρ ΑΤΕ σε βάθος 11 ετών ωστόσο εκκρεμεί διαδικασία έγκρισης δαπανών - παραδοτέων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

emst 3

«Έργα όπως το Μουσείο δημιουργούν υπεραξίες στην οικονομία και δίνουν νέο περιεχόμενο στον ελληνικό τουρισμό», τόνισε ο κ. Ξυδάκης.

emst 1

Αναφερόμενος δε στο θέμα της διαπραγμάτευσης , ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για εξεύρεση λύσης, σημειώνοντας πως η ελληνική πλευρά έχει κάνει τα απαιτούμενα βήματα και πως τώρα «περιμένουμε από τους εταίρους» και έστειλε μήνυμα εθνική ενότητας, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως η διαπραγμάτευση αφορά όλόκληρο τον ελληνικό λαό, κι όχι μόνο την κυβέρνηση.

Τέλος σχετικά με τη φορολόγηση στα νησιά, έκανε λόγο για φορολογικό εξορθολογισμό, βεβαιώνοντας πως δεν θα επηρεαστεί η τουριστική κίνηση και πως τα μηνύματα είναι θετικά, παραθέτοντας ως  παράδειγμα τον αρχαιολογικό χώρο της  Σαντορίνης, όπου διπλασιάστηκαν οι επισκέπτες.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 16:05 - 16 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.