ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολ Μέισον: Μεγάλη "ζαριά" από Γιούνκερ - Υποχωρήσεις για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ

18:22 - 18 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Πολ Μέισον: Μεγάλη "ζαριά" από Γιούνκερ - Υποχωρήσεις για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ
Ο διάσημος δημοσιογράφος και οικονομικός αναλυτής Πολ Μέισον, του Channel 4, σχολίασε μέσω Twitter τη συμφωνία που φέρεται ότι πρότεινε στην Κυβέρνηση η Κομισιόν    

Πιο αναλυτικά, ο Πολ Μέισον, έγραψε τη δική του εκτίμηση για ορισμένα σημεία του προσχεδίου συμφωνίας αμέσως μόλις «διέρρευσε» η είδηση του «σημειώματος βοήθειας για την Ελλάδα»: 

1. Το ΔΝΤ δεν είναι πιθανό να το χρηματοδοτήσει (το σχέδιο)

2. Είναι μια μεγάλη «ζαριά» από τον Γιούνκερ.

3. Χρηματοδοτεί την Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι, αλλά καθυστερεί την αναδιάρθρωση χρέους μέχρι το φθινόπωρο.

4. Διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ - «Οι Έλληνες τον μισούν» παρατηρεί ο Μέισον.

5. Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι «οπισθοβαρής» - Χαλάρωση (σ.σ. στο πρόγραμμα και τους στόχους του) για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ.

6. Δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ χρονικό περιθώριο για το συνταξιοδοτικό και του παραδίδει τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, επειδή ο ILO (Διεθνής Οργανισμός Εργασίας) στηρίζει την ελληνική θέση.

7. Η συμφωνία θα μπορούσε να δώσει πρόσβαση στην Ελλάδα σε πέντε δισ. ευρώ τώρα, αλλά ανοίγει και την πρόσβαση στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα «μισήσει» ορισμένες από τις λεπτομέρειες, αλλά είναι μια μεγάλη ανακούφιση.

8. Εάν ο Σόιμπλε απορρίψει αυτή τη συμφωνία, θα θερωρηθεί ότι «σπρώχνει» την Ελλάδα σε δημοψήφισμα.

Στο τέλος ο ίδιος ο Μέισον «παραδέχεται» ότι δεν έχει το κείμενο και απλά το αναζήτησε στο Google και βάσισε τις εκτιμήσεις του πάνω στη μετάφραση του κειμένου που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.