ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sinn (Ifo): Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ προσωρινά

14:03 - 21 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Sinn (Ifo): Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ προσωρινά
Θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει προσωρινά την ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, Hans Werner-Sinn, μιλώντας στο CNBC.

Η συζήτηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας που θα μπορούσε να προκαλέσει την έξοδο της από την ευρωζώνη έχει ενταθεί αυτήν την εβδομάδα σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.

«Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα, και καθυστερούμε τη διαδικασία να την κηρύξουμε ως αφερέγγυα, κάτι που θα ήταν παράνομο εάν ήταν ιδιωτική εταιρεία», σχολίασε ο Sinn.

sinn

«Είναι ώρα για ένα μεγάλο κούρεμα του χρέους και πιο ριζοσπαστικά μέτρα για να βοηθηθεί η Ελλάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Sinn, ο οποίος έχει τοποθετηθεί υπέρ ενός Grexit στο παρελθόν, σχολίασε ότι είναι δύσκολο να δει πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να λύσει το πρόβλημά της παραμένοντας εντός της ένωσης του ενιαίου νομίσματος, αλλά πρόσθεσε ότι μια έξοδος της από το ευρώ δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνιμο.

«Δεν είναι καλύτερο να έχουμε ένα πιο ευέλικτο ευρώ όπου κάποιος να μπορεί να φύγει προσωρινά και να επιστρέψει αργότερα με ένα υποτιμημένο νόμισμα, αντί να προσπαθούμε να επιβάλουμε την υποτίμηση εσωτερικώς; Αυτό είναι μια συνταγή για αύξηση της ανεργίας και για (πρόκληση) αναταραχής», δήλωσε ο Sinn.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.