ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε την παράταση του προγράμματος

14:28 - 21 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Κομισιόν: Ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε την παράταση του προγράμματος
Ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, το οποίο ανέφερε ότι η ευρωζώνη εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος προγράμματος για την Ελλάδα μέχρι το φθινόπωρο, με εκταμίευση 4 δισ. ευρώ μετά από «τμηματική» υλοποίηση των όρων που προβλέπονται, αφήνοντας για αργότερα τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, ερωτηθείσα σχετικά με το δημοσίευμα, απάντησε ότι το δημοσίευμα επικαλείται αξιωματούχο του Eurogroup, δηλαδή όχι πηγή της Επιτροπής και επομένως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο.

Η κα Αντρέεβα αρκέστηκε να σημειώσει ότι η Κομισιόν βασίζεται στη δήλωση του Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και έχει στόχο την ολοκλήρωση της εξέτασης του προγράμματος το συντομότερο δυνατόν.

Παράλληλα, η ίδια τόνισε ότι η διάρκεια των εργασιών του Brussels Group που ξεκίνησαν χθες θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα σημειωθεί.

Ερωτηθείσα για το αν θα υπάρξει συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, η εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε ότι «αφου θα βρίσκονται και οι δύο στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή, φαντάζομαι ότι θα συναντηθούν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.