ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χουντής: Πολύ κοντά στη συμφωνία

10:43 - 22 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Την αισιόδοξη πεποίθηση του πως είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, που συμμετέχει στην ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη Ρίγα.

Στην τριμερή συνάντηση, που διεξήχθη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας, όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Χουντής, εξέφρασαν στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τη βούλησή τους να βοηθήσουν για να επιτευχθεί συμφωνία.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χουντή, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει χρόνος για περισσότερη καθυστέρηση και τονίστηκε η ανάγκη ό,τι συμφωνηθεί τώρα πρέπει να είναι μια συμφωνία-λύση για το γενικότερο πρόβλημα του χρέους και της ανάπτυξης. Σε αυτό το σημείο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, αυτό θα φανεί τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες».

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και με άλλους αρχηγούς κρατών.

Επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μπορούν να τα ζητούν αυτά, γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητά τους να ζητούν από ένα κράτος να του πουν πού θα πάνε οι συντάξεις και οι μισθοί.

Σημείωσε δε ότι «η παρατυπία και η εξωθεσμική πειθαρχία που έχει γίνει με το Μνημόνιο, με τη συμμετοχή και την παρουσία του ΔΝΤ, είναι εκεί πού βρίσκεται και το αγκάθι».

Τέλος, επισήμανε ότι οι εταίροι ζητούν συμφωνία που να μετέχει και το ΔΝΤ.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.