ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αgora of Pandrossou - Cluster στο κέντρο της Αθήνας

06:30 - 26 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Η οδός Πανδρόσου φιλοξενεί τους δύο τελευταίους αιώνες μία δημιουργική κυψέλη μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων και αποτελεί, όπως και η περιοχή γύρω από αυτήν, ένα σταυροδρόμι “εποχών” και πολιτισμών.

Με αφετηρία τον ενθουσιασμό και την πίστη στη δυναμική της συγκεκριμένης περιοχής μια άτυπη ομάδα επιχειρηματιών προχώρησε το 2012 σε μια πρωτοβουλία προβολής του δρόμου. Το Pandrossou Street Market επέδειξε, σε συνεργασία πάντα με τη δημόσια και ιδιωτική πρωτοβουλία, έντονη δραστηριότητα σε ποικίλους τομείς (πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξωραϊσμός της περιοχής με ομαδική εργασία, τουριστική προβολή, εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές δράσεις, διαδικτυακή προβολή).

Ως άτυπη ομάδα, έγινε μέλος της διαδικτυακής πλατφόρμας ΣυνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων για ομάδες πολιτών, συμμετείχε ενεργά στο Δίκτυο Συνεργατών της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών φιλοξένησε την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του διεθνούς συνεδρίου TBEX Europe 2014.

Σήμερα η άτυπη αυτή ομάδα μετεξελίσσεται και οργανώνεται. Πιστεύοντας στη σημασία της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και με την σημαντική συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, προχωρά στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης και στην υλοποίηση σχετικών δράσεων οργάνωσης, προβολής, δικτύωσης.

Κύριοι σκοποί του Δικτύου (“Agora of Pandrossou”) είναι η προβολή της περιοχής της Πανδρόσου ως περιοχή – ταυτότητα για την Αθήνα και η εδραίωση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχονται από τις επιχειρήσεις της, αναβαθμίζοντας την έννοια του όρου «τουριστικό» (είδος ή κατάστημα) που συχνά είναι παρεξηγημένος, τόσο από ξένους, όσο και από Έλληνες επισκέπτες.

Το Δίκτυο, μεταξύ άλλων, στοχεύει :

  • στην ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα

  • στη σύνδεση λαών, τεχνών και πολιτισμών

  • στη προαγωγή της γνώσης γύρω από παραδοσιακά ελληνικά επαγγέλματα

  • στο συμμετοχικό σχεδιασμό και λήψη αποφάσεων

  • στη συμβολή δημιουργίας κοινής ταυτότητας για την τοπική αγορά (street branding) και για την πόλη της Αθήνας (city branding)

  • στη δικτύωση και συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία και κοινωνία των πολιτών

  • στη δικτύωση και συνομιλία με αντίστοιχες εμπορικές οδούς ελληνικών πόλεων και ευρωπαϊκών κρατών

  • στη δικτύωση και συνεργασία με το δημόσιο τομέα

Καθώς, η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουν οι μικρές επιχειρήσεις σήμερα τον ανταγωνισμό, το Δίκτυο θα αγκαλιάσει όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής ώστε να ζουν και να εργάζονται σε μια ζωντανή, όμορφη και καθαρή περιοχή. Σε ένα σταθερό πόλο έλξης επισκεπτών και κατοίκων της Αθήνας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:21 - 25 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.